25. maj 2024

Danmarks Sukkermuseum

Danmarks Sukkermuseum

30 til 60 kr
En historisk gennemgang af sukkerfremstillingens udvikling fra dengang råsukkeret blev importeret til raffinering i Danmark til i dag hvor der er 2 roesukkerfabrikker i Danmark.

I udstillingen er der en afdeling om dengang Danmark var en kolonimagt, en model af Nakskov Sukkerfabrik kombineret med modeller af udstyr og hvordan livet var i marken i gamle dage. Der er mulighed for at se film samt få vejledning om udstillingen af guiden.
Læs mere
Folkemusik i det Klassiske på Elvermose

Folkemusik i det Klassiske på Elvermose

Standard 150 kr, Børn og unge under 20 år 70 kr
Køb/bestil billet
I den klassiske musik har komponister altid været inspireret af folkemusikken. Temaer og melodier fra folkesange fortolkes af komponister, særlige folkedanse og rytmer danner grundlag for meget klassisk musik. Se mere på ensemblet.dk.
Damptræf i De Gamle Huse

Damptræf i De Gamle Huse

Afventer


Sæt kryds i kalenderen!

En duft af fortidens maskinkraft lægger sig som et tungt slør over De Gamle Huse den sidste weekend i maj, når tonstunge dampmaskiner, nypudsede veteranbiler- og traktorer, finurlige dampbåde og andre løjerlige maskiner deltager i det hyggelige damptræf.

Kom med tilbage til teknologiens spæde ungdom. Bliv imponeret og fascineret af de fantastiske maskiner. Få en inspirerende snak med de passionerede ejere. Eller se om du kan få en køretur med en af dem i deres maskine.Besøg også børneteltet, hvor kreativiteten slippes løs og hele familien kan prøve kræfter med de sjove aktiviteter.

Der er mulighed for at købe mad og drikke på pladsen, men du er også velkommen til at medbringe madkurven og nyde indholdet på stedet.

NB.

Early Bird-billetter sættes til salg fra 14/3 2024
Almindelige billetter sættes til salg fra 15/4 2024.
Læs mere

23. maj 2024

Disneys Aladdin

Disneys Aladdin

35-85 kr
NørregadeTeatrets BørneTeater spiller den elskede musical Disney's Aladdin som er baseret på den Oscar-vindende tegnefilm fra 1992 og 2014-hittet på Broadway om gadedrengen "en usleben diamant", der opdager, at hans sande værdi ligger dybt indeni.

Historien, du kender og elsker, har fået den royale behandling! Aladdin og hans tre venner, Babkak, Omar og Kassim, er uheldige, indtil Aladdin opdager en magisk lampe og Ånden, der har magten til at opfylde tre ønsker.

Aladdin ønsker at vinde prinsessen Jasmins respekt og begiver sig ud på et eventyr, der vil teste hans vilje og hans moralske karakter. Med sjove karakterer, nye sange og mere spænding vil denne nye udgave af den elskede historie åbne "En helt ny verden" for både børn og voksne!

Iscenesættelse: Katja Harwitz

Kostumer: Charlotte Strahenberg

Koreografi: Stine Henriksen

Børn og unge fra NørregadeTeatrets BørneTeater spiller alle roller.

Familieforestilling fra 5 år.

Spilletid: ca. 60 min uden pause.
Læs mere

30. maj 2024

Torsdagssang

Torsdagssang

Ukendt
Koncert med organist og komponist Simon Christensen

Koncert med organist og komponist Simon Christensen

Ukendt
Velkommen til orgelkoncert med organist og komponist Simon Christensen. Bach m.m. Vi glæder os til en rigtig flot koncert i Stokkemarke kirke. Program udleveres til koncerten.

2. maj 2024

Gratis
Jelena Josic

Jelena Josic

Fri entré
Kunstudstilling.

Mit navn er Jelena, jeg bor i Nakskov og jeg vil præsentere jer for mit kunstneriske univers.

Jeg har bevæget mig indenfor kunsten hele mit liv. Hvad end det har været dans, teater, musik eller billedkunst. Jeg er autodidakt, men har suget viden og teknikker fra nær og fjern og er i øjeblikket tilknyttet en online kunstskole, hvor jeg lærer forskellige teknikker og får erfaring.

Det som kendetegner mit udtryk afspejler meget godt det menneske jeg er. Jeg maler meget intuitivt, impulsivt og alligevel er jeg fascineret af detaljerne som jeg elsker at nørde. Jeg maler primært med alkohol blæk og forskellige tuscher. Jeg elsker det ukontrollerbare og umiddelbare i alkohol blækket, som kræver, at jeg tænker hurtigt og derfor får skabt nogle værker, som også skaber sig selv i processen.

Jeg starter altid med de grove blæk stænk, og elsker at skabe nuancer og detaljer med forskellige tuscher og penne efterhånden. Mit kunstneriske udtryk afspejler for mig, hvorledes jeg ikke kan kontrollere alt i livet. Jo mere jeg kan give slip og lade farverne flyde, jo mere kan jeg se mulighederne i udfaldet og selv være med til at definere det færdige udtryk. Sådan ser jeg også livet generelt.

1. juni 2024

Danmarks Sukkermuseum

Danmarks Sukkermuseum

30 til 60 kr
En historisk gennemgang af sukkerfremstillingens udvikling fra dengang råsukkeret blev importeret til raffinering i Danmark til i dag hvor der er 2 roesukkerfabrikker i Danmark.

I udstillingen er der en afdeling om dengang Danmark var en kolonimagt, en model af Nakskov Sukkerfabrik kombineret med modeller af udstyr og hvordan livet var i marken i gamle dage. Der er mulighed for at se film samt få vejledning om udstillingen af guiden.
Læs mere
Særarrangement: Udstillingsåbning på Reventlow-Museet - Bryllup

Særarrangement: Udstillingsåbning på Reventlow-Museet - Bryllup

200-250
Kom med til åbningen af årets særudstilling på Reventlow-Museet. Der udbydes - helt eksklusivt - et lille antal billetter til den officielle åbning af BRYLLUP - begyndelsen på et nyt liv? Arrangementet er i øvrigt kun for inviterede gæster.

Nyd dansemusik som i 1700-tallet og smag på bryllupskage. Hør kuratorerne fortælle om tankerne bag udstillingen og se de udstillede brudekjoler, som er blevet båret af nulevende kvinder fra herregårde på Lolland og Falster. Du vil også kunne gå på opdagelse i fortællingen om brylluppet mellem Christian og Frederikke i 1774, mens du beundrer den ny-syede kopi af Frederikkes bryllupskjole i indisk silke, samt det nyindrettede soveværelse med den pompøse himmelseng.

Musikken leveres af violinist Kristian Bugge, der fortolker dansemelodierne fra Reventlow-familiens nodebog.

Bryllupskagen er kreeret specielt til Café Frederikke af Pabst i Maribo, og dertil serveres en Cherry Love fra Frederiksdal Kirsebærvin. Alt er inkluderet i prisen.

Skynd dig at sikre dig en billet til dette eksklusive arrangement!
Læs mere

4. juni 2024

Giv Os Fred - Maribo

Giv Os Fred - Maribo

Standard 50 kr
Køb/bestil billet
Musik af Mendelssohn og Gade. Se mere på ensemblet.dk.

Medvirkende
Ensemble Storstrøm
Sopransolist Kari Postma
Jørgen Graven Nielsen, dirigent
Maribo Domkirkes Kantori
Klosterkirkens Koncertkor
Kammerkoret Cantemus, Næstved.

5. juni 2024

Morgensang

Morgensang

Ukendt
Grundlovsdag med sang

Grundlovsdag med sang

Ukendt

6. juni 2024

Ild i Komfuret på Reventlow-museet, Pederstrup

Ild i Komfuret på Reventlow-museet, Pederstrup

Alm. Entre
Hver torsdag i sommersæsonen tændes der op i det store, gamle brændekomfur på herregården!

Hver torsdag fra uge 23 til uge 35 tænder husjomfruen op i det store, gamle brændekomfur i herregårdskøkkenet.

I år skrues tiden tilbage til 1857, hvor grev Ferdinand Carl Otto Reventlow og komtesse Benedicte Christiane Reventlow bliver gift. Brylluppet står på Pederstrup og husjomfruen har travlt med at fremtrylle bryllupsretter og andre lækkerier i køkkenet.

Kig forbi til historiske lækkerier og en snak om mad og madlavning i gamle dage.
Læs mere

7. juni 2024

Gratis
Femø Fortællefestival 2024

Femø Fortællefestival 2024

Fri entré
Vigga Bro og 14 professionelle fortællere. Oplevelsen starter allerede på selve rejsen til Femø, færgesejladsen tager 55 min. og giver mulighed for en god snak med andre passagerer, mens man sejler forbi Fejø). Se plakaten! Køb evt. reservation (se link).

Skuespiller og fortæller Vigga Bro deltager på Femø Fortællefestival.

14 professionelle fortællere deltager: Vigga Bro, Pernille Stockfleth, Katja Lange, Mariane Josefsen, Lasse Lundstrøm, Kasper Mathiasen, Mette Kuhlen Gullach, Chanet Deleuran, Ragnhild Clod Pedersen, Ellen Mortensen, Neel Holm, Lena Lauridsen, Torben Kure-Deleuran og Laura Kamis Wrang.

Offentlig masterclass i fortællekunst ved Pernille Stockfleth. Deltagere: Blandt andet med deltagelse af de lokale fortællere Peter Warnar og Inge-Lise Bisted samt professionelle fortællere.

Lokale fortællere (Peter Warnar, Inge-Lise Bisted, Annelise Svensson, Tage Andersen, Louise Povlsen, Ole Terney, Anne-Marie Nielsen, Vagn Pedersen og flere kommer måske til).

Åben scene med gæstefortællere.

ARRANGEMENTET STØTTES AF LOLLAND KOMMUNE, VELUX-FONDEN OG NORDEA-FONDEN.

GRATIS - Tilmelding er ikke et krav, men gå til tilmelding/RESERVATIONER her: https://femofortaellefestival.nemtilmeld.dk/

I en digital verden bliver levende historiefortælling vigtig. Når vi lytter til fortællinger, der foregår uden manuskript, skaber vi selv billeder i hovedet og bliver derved medskabere af historien. Det er nuets kunst - i spændingsfeltet mellem litteratur og scenekunst.

Et modspil til hverdagens skærme. En stemning af intenst nærvær. Publikum kan bl.a. gå fra bænk til bænk i de små landsbyer og små stier i det kuperede terræn på Femø. Der er lokale Femøhistorier og fortællinger ude fra den store verden.

HVAD ER "FORTÆLLINGER"?
Historiefortælling er en af de allerældste kunstformer.

Mennesker har altid fortalt historier til hinanden, og de er blevet brugt til overlevering af viden og til at videregive normer og værdier. For de fleste mennesker hører historiefortælling til deres første minder. En farfar, der fortalte røverhistorier fra havet, eller en storesøster, der fortalte spøgelseshistorier ved sengetid eller en dansklærer, som fortalte eventyret om Den grimme ælling.

Historiefortælling kan også "bare" være god underholdning - og ikke kun for børn. Vores hjerner aktiveres på en helt speciel måde, når vi hører historier, og vi husker historier bedre end fakta. Vi lever os nemlig let ind i historierne og føler med personernes udfordringer og op- og nedture. Den moderne historiefortælling lever i Danmark.

Historierne kan være meget forskellige: helt korte eller ret lange, og kan være iblandet sang, råb eller hvisken. De kan være alvorlige, sjove, uhyggelige eller noget midt imellem - som en film eller en roman - mundtlig litteratur. Historiefortælling skal opleves i virkeligheden og helst uden manuskript.

HVORFOR NETOP FEMØ?
Femø er en "fortælleø". Der er mange fortællinger om mennesker, der har levet deres liv på denne ø. Vi ønsker at fortællingerne skal leve videre. Vi ønsker at skabe en tradition med en årlig fortællefestival på Femø.

Formålet med fortællefestivalen er 1) at bruge Femøs fantastiske natur og skønne bænke til at skabe et sted, hvor fortællinger får fantasien til at blomstre, 2) tiltrække turister og potentielle tilflyttere, 3) skabe et kulturelement for Femøs beboere og venner. 4) styrke fortælletraditionen og story telling i Danmark. At høre og fortælle historie og fortællinger er vigtigt i en digitaliseret verden, og bringer os ind i fællesskabet.

Vi starter fredag 7. juni 2024 kl. 18 med at spise på Femø Kro med efterfølgende fortællinger. Klokken 9 lørdag er der masterclass for lokale og professionelle fortællere (offentlig adgang) og Femø Fortællefestival 2024 slutter kl. 15 søndag. Der være fortællinger fredag aften på kroen, hvor nogle af de professionelle fortællere, som har tilmeldt sig masterclass i fortælleteknik lørdag formiddag, giver eksempler på deres kunnen.

Gå til siden: https://femofortaellefestival.nemtilmeld.dk/

Oplevelsen af Femø Fortællefestival starter allerede på selve rejsen til Femø, færgesejladsen (der tager 55 minutter og dermed giver god mulighed for en god snak med andre passagerer, smuk udsigt til Askø og Fejø osv.), besøg i landsbyerne på Femø, gode bademuligheder osv.

Femø Fortællefestival bringer folk rundt på øen og giver de besøgende og de lokale en oplevelse ud over det sædvanlige, nemlig altså fortællinger (story telling).

Femø Fortællefestival er en unik ting ved at foregå mange steder på øen. Den giver mulighed for at gå/cykle rundt på øen, og anledning til at møde de lokale (blandt andet de lokale fortællere, der fortæller om færgefarten, kroen, kirken, øens natur og historie, frugtavlens historie og personlige rejser og oplevelser igennem livet).

Femø Fortællefestival foregår 7., 8. og 9. juni 2024. Der vil være professionelle fortællere med skuespiller Vigga Bro i spidsen. Hun er født i 1937 og var den, som introducerede story telling i Danmark. (Der vil være over 20 fortællere, heraf mindst 12 professionelle fortællere plus gæstefortællere og lokale fortællere).

Fortællinger er ikke litteraturoplæsning og ikke teater, men noget midt imellem. Alle kan fortælle en historie, men nogen øver sig og bliver professionelle fortællere.

Deltagelse er gratis og der kræves ingen tilmelding, men man opfordres til at støtte Femø Fortællefestival, så denne kan fortsætte som en årlig begivenhed. Det er muligt at tilmelde sig, og at give en støttebeløb på 200 kr. og at reservere plads til Vigga Bro forestillinger samt andre ting. Gå til femofortaellefestival.nemtilmeld.dk for at gøre dette.

Det er meget vigtigt, at mange får kendskab til Femø Fortællefestival 2024. Du vil kunne hjælpe ved at dele på Facebook og andre sociale medier mv. Invitere familie, venner og bekendte. Opslag på din arbejdsplads og i de foreninger, du kommer i. Vi har meget brug for hjælp til markedsføringen af Femø Fortællefestival 7-8-9. juni 2024.

Femø Fortællefestival er en hyldest til den levende historiefortælling

Festivalen tilbyder en unik oplevelse i naturskønne omgivelser, hvor publikum kan gå fra bænk til bænk og lytte til fortællinger fra både lokale fortællere og fortællere fra hele landet.

Hvad kan du opleve?: Du vil opleve fortællinger ved Femø-bænkene - et væld af forskellige fortællinger, fra sjove anekdoter til dramatiske historier og tankevækkende sagn.

Masterclass: Få inspiration til selv at fortælle ved at se og lytte til undervisning i masterclass og lær derigennem at dyrke din egen fortællekunst. Lørdag kl. 9-12.

Familiefortællinger: Børn er vilde med gode historier, og dem kan de få sammen med deres forældre ved "Familie Fortælle-stederne"

Fælles fortælle-arrangementer: Oplev professionelle fortællere i en hyggelig atmosfære og oplev det fællesskab, der opstår.

Hvorfor deltage?: Oplev magien ved levende historiefortælling: Gå på opdagelse i fantasiens verden og bliv betaget af fortællingernes kraft.

Støt en vigtig tradition!: Vær med til at styrke fortælle-traditionen i Danmark og værdien af mundtlig historiefortælling.

Nyd en unik atmosfære: Oplev Femøs naturskønne omgivelser og den charmerende stemning på festivalen.

Hvem kan deltage: Alle er velkomne til Femø Fortællefestival 2024, både publikum og fortællere uanset fortælle-erfaring. Festivalen er et perfekt sted for familier med børn, historie-elskere, eventyrlystne sjæle og alle, der ønsker en inspirerende og underholdende oplevelse.

Læs mere: Besøg Femø Fortællefestivals hjemmeside: https://femo.dk/fortaellefestival/ for mere information om programmet.

Festivalen er gratis, da den støttes af Nordea-fonden, Lolland Kommune og Velux-fonden. Men du opfordres til at tilmelde dig, evt. give et støttebeløb og evt. reservere plads til Vigga Bro forestillinger og andre ting. Gå til femofortaellefestival.nemtilmeld.dk for at tilmelde, støtte og/eller reservere pladser.

På hjemmesiden femo.dk kan du orientere dig om færge, overnatning og fortæring.

Femø Fortællefestival er en årlig begivenhed.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Femø Fortællefestival arrangeres af Femø Fortællefestival gruppen under Femø Beboerforening.

Ole Terney* og Anne-Marie NIelsen**

*redaktør af BioNyt Videnskabens Verden (bionyt.dk) Tlf/mobil/sms: 21729908, bionyt@gmail.com

**tilknyttet Besttellers, Røde Kors, De Berejstes Klub.

Tlf. / Email: 21729908, femofortaellekreds4945@gmail.com

NB! TILMELDING ikke et krav. MEN SE ALLIGEVEL HER:
femofortaellefestival.nemtilmeld.dk

Kontaktoplysninger

Femø Fortællekreds
Kirkehældevej 27
4945 Femø
Telefonnummer: +45 21729908
E-mail: femofortaellekreds4945@gmail.com.
Læs mere

12. juni 2024

Morgensang

Morgensang

Ukendt

13. juni 2024

Ild i Komfuret på Reventlow-museet, Pederstrup

Ild i Komfuret på Reventlow-museet, Pederstrup

Alm. Entre
Hver torsdag i sommersæsonen tændes der op i det store, gamle brændekomfur på herregården!

Hver torsdag fra uge 23 til uge 35 tænder husjomfruen op i det store, gamle brændekomfur i herregårdskøkkenet.

I år skrues tiden tilbage til 1857, hvor grev Ferdinand Carl Otto Reventlow og komtesse Benedicte Christiane Reventlow bliver gift. Brylluppet står på Pederstrup og husjomfruen har travlt med at fremtrylle bryllupsretter og andre lækkerier i køkkenet.

Kig forbi til historiske lækkerier og en snak om mad og madlavning i gamle dage.
Læs mere
Besøg i Richard Winthers Hus

Besøg i Richard Winthers Hus

50 kr
Denne eftermiddag besøger vi kunstner og professor Richard Winthers (1926 - 2007) hus i Vindeby.

Huset er fyldt med dramatiske og groteske væg-, dør- samt loftsmalerier. Så kom og se det unikke hus og hør om Richards Winthers specielle livsstil.

Husets udstillingsområde er på i alt 250 m2 og ejes af Foreningen Richard Winters Hus.

Der serveres kaffe og kage.

Vi mødes på Marrebæksvej 6, 4913 Horslunde.
Parkering ved Vindeby Forsamlingshus eller i den ene side af Marrebæksvejen.

Kun for Biblioteksklubbens medlemmer.
Pris 50 kr.

Kontakt Rikke på rikr@lolland.dk, hvis du har spørgsmål til arrangementet.

19. juni 2024

Morgensang

Morgensang

Ukendt
Koncert m. Sankt Annæ Pigekor Danmarksturné

Koncert m. Sankt Annæ Pigekor Danmarksturné

Ukendt

20. juni 2024

Ild i Komfuret på Reventlow-museet, Pederstrup

Ild i Komfuret på Reventlow-museet, Pederstrup

Alm. Entre
Hver torsdag i sommersæsonen tændes der op i det store, gamle brændekomfur på herregården!

Hver torsdag fra uge 23 til uge 35 tænder husjomfruen op i det store, gamle brændekomfur i herregårdskøkkenet.

I år skrues tiden tilbage til 1857, hvor grev Ferdinand Carl Otto Reventlow og komtesse Benedicte Christiane Reventlow bliver gift. Brylluppet står på Pederstrup og husjomfruen har travlt med at fremtrylle bryllupsretter og andre lækkerier i køkkenet.

Kig forbi til historiske lækkerier og en snak om mad og madlavning i gamle dage.
Læs mere