Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
12/5 2022
Rødbyhavn Bibliotek
Skolegade 1
4970 Rødby
Tlf: 54 67 75 85

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 54.6611, Lon 11.3547


21. marts 2024

Gratis
Som brødre. Venskab og konflikt i guldalderen

Som brødre. Venskab og konflikt i guldalderen

Fri entré
Kunstforedrag v. direktør på Fuglsang Kunstmuseum Anna Schram Vejlby.

Udstillingen handler om guldaldermalernes fællesskaber, deres rivalisering og konkurrencen om anerkendelse i et lille kunstmiljø i første halvdel af 1800-tallet.

Kunstnere som Christen Købke, Constantin Hansen og J.Th. Lundbye havde glæde af tætte netværk, der formede dem som kunstnere og bar dem frem i verden.

For andre var konkurrencen for hård eller de fik aldrig fuld adgang til fællesskabet - det gælder bl.a. periodens kvindelige kunstnere, som kunne have svært ved at uddanne og udvikle sig.

Udstillingen sætter fokus på, hvordan stærke venskaber og kollegiale netværk skabte en gylden periode i dansk kunsthistorie, men også hvordan gruppedynamikker kan være negative og ekskluderende.

Alt det skal vi høre om i dette foredrag, hvor udstillingens kurator Anna Schram Vejlby, fortæller om sit arbejde med venskab og konflikt i guldalderens kunst.

Udstillingen kan ses på Fuglsang Kunstmuseum
fra d. 2. februar - 20. maj 2024.

Der er gratis entré, men der skal bestilles billetter.

25. marts 2024

Gratis
Påskeperledag

Påskeperledag

Fri entré
For alle børn og deres påskeglade voksne.

Står du og mangler fin påskepynt til børneværelset eller ønsker du at lyse køkkenvinduet op med påskestemning? Da påsken nærmer sig, og kassen med påskepynt kun er halvfyldt, er det nu tid til at lave din egen unikke pynt.

Til inspiration benytter vi os af bøger fra biblioteket, hvor vi finder en verden af kreative ideer til vores påskeperleprojekter. Lad påskehyggen brede sig, og lad perlerne skabe en festlig atmosfære i dit hjem.

Arrangementet varer ca. 2 timer.

Billetter kan bestilles fra fredag d. 15. marts kl. 10.00.