Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
10/6 2021
Dodekalitten
Glentehøjvej 12
4943 Torrig L
Tlf: 21 13 56 59

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 54.9068, Lon 11.3565

DODEKALITTEN (græsk: Tolvstenen) er 12 stenstøtter, hver 7-8m høje, hvor de øverste 2m er udhugget som hoveder, der alle vender mod centrum af en cirkel med 30m indvendig diameter, hvor der vil blive spillet musik, så det fremstår som at de tolv hoveder synger til hinanden. Kunstværket vil være undervejs i de næste 10 år


I dag

Gratis
Fuldmånefestival med Athelas Sinfonietta

Fuldmånefestival med Athelas Sinfonietta

I dagene omkring Sankt Hans spiller Athelas Sinfonietta "Fuldmånekoncerter" i naturskønne omgivelser fire steder på Sjælland og Lolland-Falster.
Fri entré
I dagene omkring Sankt Hans spiller Athelas Sinfonietta "Fuldmånekoncerter" i naturskønne omgivelser fire steder på Sjælland og Lolland-Falster.

Koncerterne har overskriften "Fuldmånemeditationskoncert", men der er ikke tale om New-Age eller Feel-Good - eller om reel meditation for den sags skyld. Vi skaber en koncert, der tager udgangspunkt i koncertstedets naturlige kalden på fordybelse, og vi svarer igen med smuk, rolig musik, der vil muliggøre en times "falden ind i sig selv" for det tilstedeværende publikum, der vil gå berigede og opløftede hjem igennem skærsommernatten.

Athelas Sinfoniettas særkende er at spille meget kompliceret musik med et ikke altid indbydende klangbillede; men det er en erklæret hensigt for Athelas til stadighed at forsøge at komme nye publikumsgrupper i møde, som en grundlæggende del af ensemblets aktivitet. En koncert som denne er en af måderne at komme et bredere publikum i møde på, da der er både vellyd, poesi, romantik og drømmeri i spil.

Koncerterne vil indeholde værker af Wayne Siegel, Ole Buck og Regin Petersen. Alle tre komponister skriver nye værker, bestilt til lejligheden og med mere eller mindre inddragelse af elektronik.

Værkerne er bestilt hos komponisterne med et ønske om at musikken i udgangspunktet er meditativ og måske endda skønhedssøgende - i hvert fald skal den skabe en rolig stemning i publikum.
Waynes værk vil inkludere ham selv og hans "motion-tracking" system, hvor han via sine bevægelser styrer en computers lyde.

I Athelas kan vi allerede dufte hyldens svale sommerfingre og glæder os til at spille vores helt egen skærsommernatsmusik!.
Læs mere